Muzikant, songschrijver en radiopresentator

Biografie

Raf Van Brussel wordt geboren met de muziekmicrobe. Met het geld van zijn eerste vakantiejob, koopt hij meteen ook zijn eerste gitaar. Hij komt in verschillende groepjes terecht. Op een blauwe maandag wordt hij achter een microfoon gezet en het zingen blijkt nog te lukken ook!

Na een aantal leuke jaren in de covergroep ‘Liquid’, waarmee hij menig studentenbal opluisterde, wordt Raf gecontacteerd door bassist Danny Dickers en toetsenist Claus Jacobs om “Sunny Side Up” mee op te richten. Intussen gaan al zijn centen naar gitaren, klavieren, opnamemateriaal… Raf is autodidact en speelt alle demo’s zelf in.

In het voorjaar van 1996 komt het Antwerpse trio met hun debuutsingle “She Makes Me Happy”. Ze vrolijken de hitparade op met dit aanstekelijke nummer en worden gebombardeerd tot de nieuwe idolen. Daarna volgen nog twee radiohits “Up Into The Sky” en “Keep On Singin’”. Het eerste Sunny Side Up-album “Chasing the sun” wordt meteen goud! In de zomer van 1997 bestormen ze opnieuw de hitparades met “Wherever You Go” en slepen ze de trofee voor beste debuut in de wacht. In september 1997 komt hun vijfde single “Here Comes The Rain” uit. Met hun grote “Chasing The Sun-tour” toeren ze twee maanden doorheen Vlaanderen.1998 wordt goed ingezet met de singles “Walking Down The Street” en “Everything You Do”. Maar na “A small price for heaven”, het tweede album, komt er echter een einde aan de muzikale samenwerking tussen de leden van Sunny Side Up.

Raf staat nu voor een nog grotere uitdaging…een solo-carriere, want stoppen met de muziek is ondenkbaar. Een aantal stevige radiohits volgen zoals “Runnin’ down the Road”, “Talk to me”, de titeltrack van de populaire TV1-reeks Flikken, en “Make me feel good”.

Zijn eerste soloplaat “Flyin’” wordt gereleased na zijn deelname aan de preselecties van Eurosong 2002. Raf werkt ook heel regelmatig voor televisie en is te zien in programma’s als “Biebabeloela” en “Het Swingpaleis”. Maar hij leeft zich nog het meest uit op het podium met Plane Vanilla, een covergroep met Vinzyman (ex-Dinky Toys) Daarnaast blijft hij nummers schrijven voor zichzelf en andere mensen.

Met “Chemistry” waagt hij opnieuw zijn kans in Eurosong 2004. Deze inzending levert hem opnieuw een finaleplaats en een gigantische radiohit op. Ook de opvolger “bittersweet” kan op heel wat radio airplay rekenen. Beide nummers zijn te vinden op het album “No Looking Back” dat in 2004 uitkomt.

In Maart 2006 heeft Raf een geweldige radiohit te pakken met de single “Here I Am”, een duet met de Leuvense Sarah. In 2007 besluit hij om samen met Charel Van Domburg en Bert Gielen “De Sublimo’s” op te richten. Met deze orginele coverband speelt hij op ontzettend veel bedrijfsfeesten en festivalpodia.

In januari 2009 zet Raf een nieuwe stap in zijn carrière en kiest hij resoluut voor het Nederlands. De singels “Leef om te leven” en “Je bent bij me” worden heel goed ontvangen en krijgen nationale airplay.